Patroon maken is het vertalen van de schets van een ontwerper in een werkelijke kledingstuk

Een basispatroon heeft een specifieke relatie van vorm, hoek en metingen. Als het patroon niet correct is zal het kledingstuk nooit goed passen. Bijna 90% van de consumenten keert niet terug naar een merk als ze een slechte fit ervaring hebben.

Als je de patronen zelf beheert ben je niet afhankelijk van de leverancier voor de pasvorm. Hierdoor zal de pasvorm consistent zijn tussen de verschillende leveranciers en seizoenen.

Opzetten block systeem

Voor pasvorm consistentie is een blocksysteem een belangrijk instrument. Het kan je bedrijf helpen je visie, missie en doel wat betreft pasvorm te bereiken. Een 'block' is een basispatroon dat is gemaakt met de specifieke lichaamsafmetingen van de klant voor het merk. Een block patroon moet trendloos zijn.

Het creëren van block patronen kost tijd, maar het is tijd goed besteed, want het geeft een sterke identiteit aan je merk en geruststelling voor de klant dat de volgende keer dat zij het kledingstuk kopen de pasvorm hetzelfde is. Zonder block patronen zal er geen standaardisatie zijn in de pasvorm. Door het pasvormproces te innoveren kan je bedrijf efficiënter werken.

Patronen controleren van leveranciers kan helpen om consistentie tussen verschillende leveranciers te creëren en samples en kosten te verminderen.

patroon maken

Ontwikkeling patronen

Pattern Solutions kan het 1ste patroon ontwikkelen of bestaande patronen aanpassen. We hebben een schets en wat informatie nodig over hoe het kledingstuk eruit moet zien op het lichaam. De vorm, overwijdte en silhoutte zijn erg belangrijk voor de esthetische fit.

Het is ook belangrijk om te weten wat de concurrentie doet. Voor het creëren van een patroon kan het helpen om onderzoek te doen.

Van elk patroon maken we een maattabel en indien gevraagd een technische tekening.

De laatste fase is het passen van een proto. Een proto fitting is een belangrijk onderdeel van de beoordeling. Hierbij zou aanwezig moeten zijn de ontwerper, het ontwikkelingsteam en een patroon maker.

creating patterns

3D patroon visualisatie

Met 3D software kunnen we de platte patronen omzetten in digitale prototypes. Dit kan drastisch tijd en kosten verminderen, sample kosten evenals het plannen en organiseren van fit sessies. Het doorpasmodel is symmetrisch en heeft altijd de juiste afmetingen. Je hoeft minder prototypes te maken en je verhoogt de precisie en uniformiteit van de pasvorm van jouw productlijn, en de time to market wordt verkort; om maar een paar van de voordelen van digitale prototypes in het ontwerpproces te noemen.

Patronen graderen

Graderen is het stapsgewijs groter en kleiner maken van een kledingstuk ten opzichte van de basismaat.Om de beste pasvorm in alle maten te bereiken kunnen we de gradatieregels optimaliseren voor uw doelgroep.

Het kledingstuk moet in alle maten het ontwerpbeeld en de pasvorm behouden.

Patronen graderen

Ontwikkeling handleidingen

De leverancier moet duidelijke instructies beschikbaar hebben om mee te werken.

Pattern Solutions kan u helpen met het creëren van allerlei handleidingen. Hier zijn enkele voorbeelden.

ontwikkeling handleiding